Poliția atenționează: Șoferii care urcă la volan beți sau conduc, deși sunt privați de acest drept, pot să rămână fără mașină
Full Article 2 minutes read

Poliția atenționează: Șoferii care urcă la volan beți sau conduc, deși sunt privați de acest drept, pot să rămână fără mașină

Persoanele care conduc vehiculul în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce vehicule, precum și cei care conduc autovehiculul fiind privați de dreptul de a conduce – riscă să rămână fără mașini, anunță Inspectoratul General al Poliției.

IGP precizează, într-o notă informativă emisă, că confiscarea specială a vehiculelor în cadrul procesului contravențional a fost aprobată prin ordinul nr.310 din 4 septembrie 2023.

Sursa citată precizează că confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată, la demersul agentului constatator.

Astfel, agentul constatator al poliției doar va constata fapta, ulterior urmând să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială a vehiculului.

„Recomandăm conducătorilor auto să respecte Regulamentul Circulației Rutiere pentru a nu deveni subiecții confiscării speciale”, anunță IGP.

De menționat în acest context că președintele Parlamentului Igor Grosu a cerut în ședința plenară din 7 septembrie sancțiuni mai dure în raport cu șoferii care conduc cu viteză excesivă sau cei care urcă la volan în stare de ebrietate. Parlamentarul a pledat, inclusiv, pentru ridicarea permisului de conducere pe viață. La rândul său, președintele Comisiei parlamentare securitate publică, Lilian Carp, a anunțat că pe 8 septembrie Parlamentul va găzdui o audiere publică privind siguranța rutieră în perioada 2020-2023. Urmare a audierilor, a spus Carp, legiuitorii vor prezenta în plen un proiect de lege menit să înăsprească legislația în vigoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: