Poliția cere Primăriei Chișinău să nu permită întrunirile nocturne: Se înnoptează devreme, iluminatul e redus
Full Article 3 minutes read

Poliția cere Primăriei Chișinău să nu permită întrunirile nocturne: Se înnoptează devreme, iluminatul e redus

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat o adresare publică către Primăria municipiului Chișinău. Oamenii legii cer autorităților municipale să nu permită desfășurarea întrunirilor după lăsarea nopții. IGP argumentează solicitarea prin faptul că a început să se înnopteze mai devreme, iar iluminatul stradal este doconectat parțial. 

Având în vedere că afară întunecă mult mai devreme și sunt întreprinse acțiuni de deconectare parțială a iluminatului stradal în contextul crizei energetice, Inspectoratul General al Poliției, solicită Primăriei să ia în calcul programul desfășurării întrunirilor în mun. Chișinău. Astfel, solicităm ca întrunirile să fie admise până la lăsarea întunericului, ori aflarea acestora pe timp de noapte poate genera riscuri în adresa locuitorilor capitalei cât și a unor participanți la întrunire”, se arată în adresare. 

În context, poliția amintește că, în rândul participanților la întrunirea din centrul capitalei, au fost depistate mai multe obiecte interzise (inclusiv la ziua de azi un cuțit confecționat manual). 

Reiterăm că obiectivul prioritar al Poliției îl constituie creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia cu promptitudine atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale”, se mai arată în declarație.

***

Amintim că, începând cu 18 septembrie, Partidul ȘOR desfășoară proteste în centrul capitalei. Formațiunea politică condusă de deputatul cercetat penal pentru acte de corupție Ilan Șor solicită demisia președintei țării și a actualei guvernări. În zilele de duminică, în Chișinău sunt organizate manifestații de amploare.

Momentan, în fața sediului Procuraturii Generale din Chișinău sunt amplasate câteva zeci de corturi, în care susținătorii lui Ilan Șor se află permanent. Pe 26 și 27 octombrie, manifestanții au încercat să blocheze accesul în incinta instituției publice, iar poliția a intervenit pentru a nu le permite. Pe 24 octombrie, oamenii legii au identificat șase persoane anunțate în căutare printre participanții la protest. De asemenea, au fost depistate obiecte periculoase și pirotehnice.

Pe 26 septembrie, Guvernul SUA a anunțat că a adoptat sancțiuni de ordin financiar față de 22 de persoane și entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova și care au reprezentant interesele Kremlinului pentru schimbarea guvernării cu una mai apropiată de Moscova. Printre aceștia se numără și deputatul Ilan Șor, care din 2019 nu a mai fost văzut în Republica Moldova. Momentan, potrivit autorităților americane, acesta se află în Israel, informație confirmată și de către parlamentarul cercetat penal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: