Poliția reclamă un comportament antisocial al protestatarilor lui Șor din fața Parlamentului. De ce sunt acuzați
Full Article 2 minutes read

Poliția reclamă un comportament antisocial al protestatarilor lui Șor din fața Parlamentului. De ce sunt acuzați

Oamenii legii reclamă un comportament „antisocial” al protestatarilor care și-au instalat corturi în fața Parlamentului Republicii Moldova, la comanda Partidului „ȘOR”. Aceștia sunt acuzați că ar bloca trecerea pentru pietoni, ar fuma în locuri nepermise sau ar arunca deșeurile în locuri publice. Poliția anunță că a sesizat Primăria Chișinău în legătură cu neregulile admise de manifestanții lui Șor, însă „măsuri nu au fost luate”.

Într-un comunicat emis, oamenii legii anunță că au solicitat intervenția Primăriei mun. Chișinău pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

„Cu părere de rău, nu s-a luat atitudine, iar participanții la protest admit în continuare nereguli, comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii”, se arată în comunicatul citat.

În context, Poliția recomandă organizatorilor acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandările oamenilor legii și să asigure buna desfășurare a acțiunilor.

„Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și să dați dovadă de un comportament adecvat! Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică. Poliția nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertățile altor persoane”, se mai arată în comunicatul citat.

Amintim că, pe 18 septembrie, fruntașii Partidului „ȘOR” au anunțat proteste non-stop în fața Parlamentului. Manifestanții au cerut demisia conducerii țării și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a declarat că protestele vor continua non-stop, până când guvernarea nu va ține cont de solicitările înaintate. Între timp, oamenii și-au instalat mai multe corturi în fața Parlamentului, acolo de unde protestează zilnic împotriva guvernării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: