Poliția reclamă un comportament antisocial al protestatarilor lui Șor din fața Parlamentului. De ce sunt acuzați
Full Article 2 minutes read

Poliția reclamă un comportament antisocial al protestatarilor lui Șor din fața Parlamentului. De ce sunt acuzați

Oamenii legii reclamă un comportament „antisocial” al protestatarilor care și-au instalat corturi în fața Parlamentului Republicii Moldova, la comanda Partidului „ȘOR”. Aceștia sunt acuzați că ar bloca trecerea pentru pietoni, ar fuma în locuri nepermise sau ar arunca deșeurile în locuri publice. Poliția anunță că a sesizat Primăria Chișinău în legătură cu neregulile admise de manifestanții lui Șor, însă „măsuri nu au fost luate”.

Într-un comunicat emis, oamenii legii anunță că au solicitat intervenția Primăriei mun. Chișinău pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

„Cu părere de rău, nu s-a luat atitudine, iar participanții la protest admit în continuare nereguli, comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii”, se arată în comunicatul citat.

În context, Poliția recomandă organizatorilor acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandările oamenilor legii și să asigure buna desfășurare a acțiunilor.

„Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și să dați dovadă de un comportament adecvat! Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică. Poliția nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertățile altor persoane”, se mai arată în comunicatul citat.

Amintim că, pe 18 septembrie, fruntașii Partidului „ȘOR” au anunțat proteste non-stop în fața Parlamentului. Manifestanții au cerut demisia conducerii țării și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a declarat că protestele vor continua non-stop, până când guvernarea nu va ține cont de solicitările înaintate. Între timp, oamenii și-au instalat mai multe corturi în fața Parlamentului, acolo de unde protestează zilnic împotriva guvernării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: