Poliția responsabilă de controlul agenților economici va fi lichidată? Chicu a convocat conducerea MAI în ședință, la 7.00 dimineața
Full Article 2 minutes read

Poliția responsabilă de controlul agenților economici va fi lichidată? Chicu a convocat conducerea MAI în ședință, la 7.00 dimineața

Subdiviziunea poliției, responsabilă pentru controlul agenților economici ar putea fi lichidată. O inițiativă în acest sens a fost anunțată astăzi, 31 decembrie, de premierul Ion Chicu, care a convocat în această dimineață o ședință cu participarea conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru a examina cazurile de aplicare exagerată a atribuțiilor de către unele subdiviziuni a Inspectoratului General de Poliție (IGP), în cadrul controalelor agenților economici.

Proaspăt întors dintr-o vizită oficială câteva zile în Turcia, premierul Ion Chicu a convocat, la ora 7.00 dimineața, o ședință la care a participat vicepremierului Serghei Pușcuța, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și a unui grup de consilieri.

În debutul ședinței, premierul a menționat că toate subdiviziunile poliției trebuie să activeze păstrând un echilibru perfect în respectarea intereselor statului și eliminarea presiunii asupra mediului de afaceri.

Prim-ministrul a dispus crearea unui grup de lucru condus de vicepremierul Pușcuța care va avea sarcina să evalueze cadrul legal național care reglementează competențele și atribuțiile poliției, și să vină până la 15 februarie, cu propuneri de reorganizare în scopul lichidării poliției responsabile de controlul agenților economici.

Obiectivul grupului de lucru este determinarea implementării procedurilor noi începând cu 1 iulie 2020, se mai arată în comunicatul guvernului.

Totodată, șeful Executivului a solicitat conducerii MAI o monitorizare riguroasă a activității subdiviziunilor IGP și o informare publică eficientă despre principiile de care se conduce în prezent MAI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: