Tauber îi cheamă pe Voronin, Tkaciuk și Vlah la protest: „În spatele nostru nu stă Kremlinul”
Full Article 2 minutes read

Tauber îi cheamă pe Voronin, Tkaciuk și Vlah la protest: „În spatele nostru nu stă Kremlinul”

După ce președinta țării Maia Sandu a anunțat că în Republica Moldova s-ar pregăti destabilizări, menite să schimbe puterea de la Chișinău, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber cheamă toate partidele din țară la protest.

„Este o tentativă clară de uzurpare a puterii în stat, acțiune ce va da start unor noi abuzuri și încălcări ale drepturilor omului și încălcare semnificativă a drepturilor cetățenești. Cu toții înțelegem pentru ce au făcut aceste declarații. Mă adresez acum la Maia Sandu și la toți cetățenii: În spatele nostru nu stă nici Kremlinul, nici Casa Albă din SUA și nici instituțiile europene de la Bruxelles”, a declarat Marina Tauber.

Prin urmare, deputata a făcut un apel: „Mă adresez personal către Igor Dodon, Vlad Bătrâncea și către toți deputații socialiști, Vladimir Voronin și toți membrii PCRM. Mă adresez către Ion Ceban, Ion Chicu, Mark Tcaciuc, Irina Vlah, Dinu Plîngău, Andrei Năstase și toate partidele care există în țara noastră. Vă îndemnăm să vă alăturați acțiunii noastre din 19 februarie din fața Parlamentului”.

Amintim că, Marina Tauber a anunțat că „Mișcarea pentru Popor” va organiza pe 19 februarie un miting la Chișinău. Parlamentara a menționat că acțiunea are ca scop să determine autoritățile să ia decizia de a achita integral facturilor cetățenilor.

Președinta țării Maia Sandu susține că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”. „Prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: