Polițiștii de frontieră au confiscat mașina șefului Autorității pentru Digitalizarea României: Automobilul figura ca furat
Full Article 3 minutes read

Polițiștii de frontieră au confiscat mașina șefului Autorității pentru Digitalizarea României: Automobilul figura ca furat

Mașina președintelui Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Dragoș-Cristian Vlad, a fost confiscată de către polițiștii de frontieră din Republica Moldova pentru că figura ca un automobil furat. Autoturismul era în patrimoniul Guvernului român. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către ofițerul de presă a IGPF, Raisa Novițchi.

Echipa Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), condusă de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian-Ioan Burduja, a participat la o vizită de lucru oficială la Chișinău, la invitația vicepremierului pentru digitalizare al Republicii Moldova.

„La graniță, ne-am confruntat cu o situație inedită și neplăcută: unul dintre autovehiculele delegației române, aflat în patrimoniul ADR, a fost verificat, respectiv ne-a fost comunicată informarea apăruta în sistemul informatic”, a informat ADR.

Autoritățile italiene au anunțat automobilul drept unul furat. În acest sens, polițiștii de frontieră din Republica Moldova au acționat în baza sarcinii INTERPOL și au confiscat mașina. Dragoș-Cristian Vlad a dus personal autoturismul la sediul IGPF.

„Ni s-a permis accesul mai departe pe teritoriul Republicii Moldova, cu observaţia că în momentul în care vor veni informări suplimentare voi fi notificat pentru acest fapt. Maşina am predat-o, imediat ce am primit notificarea Consulatului României în Republica Moldova, la structurile abilitate de acolo. Procedura de predare, până la clarificare, s-a întâmplat la finalul vizitei în Republica Moldova. A fost o problemă, s-a confirmat că există o alertă şi trebuie verificat cu statul de origine al acestei maşini – Italia”, a mai spus președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Autoturismul respectiv a trecut în patrimoniul ADR în anul 2020, ca urmare a înființării Autorității și a preluării patrimoniului instituțiilor anterioare acesteia.

„Trecerea în patrimoniul ADR s-a realizat pe baza unui proces verbal de predare-primire încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, care la rândul său recepționase autoturismul de la Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), odată cu desființarea acestuia din urmă.

MCSI a primit autoturismul, cu titlu gratuit, tot de la o instituție publică, Ministerul Finanțelor, prin Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), în patrimoniul căruia intrase ca urmare a unei decizii definitive a instanței, în 2017, ce a presupus confiscarea autoturismului. ANAF are în vigoare o procedură prin care furnizează instituțiilor publice, spre folosință, bunuri rezultate ca urmare a executărilor silite și confiscărilor”, se mai arată în comunicatul emis de ADR.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: