Popescu, discuție cu Geoană: Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
Full Article 1 minutes read

Popescu, discuție cu Geoană: Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO

Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care va fi găzduită la București în perioada 29 – 30 noiembrie. Subiectul a fost discutat de către vicepremierul Nicu Popescu cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Ne-am referit la situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic. Am acceptat invitația Alianței pentru participare la reuniunea miniștrilor afacerilor externe, care va fi găzduită la București în perioada 29 – 30 noiembrie. Am punctat că în actualul context de securitate foarte fragil, țara noastră își dorește fortificarea și modernizarea capacităților de apărare”, a precizat Nicu Popescu după discuție.

La reuniune au fost invitate și Ucraina, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina, a scris Agerpres, citând surse oficiale. Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

România găzduieşte pentru prima oară o reuniune a miniştrilor de Externe din NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: