Popescu, discuție cu Geoană: Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
Full Article 1 minutes read

Popescu, discuție cu Geoană: Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO

Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care va fi găzduită la București în perioada 29 – 30 noiembrie. Subiectul a fost discutat de către vicepremierul Nicu Popescu cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Ne-am referit la situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru țara noastră, în special în sectorul energetic. Am acceptat invitația Alianței pentru participare la reuniunea miniștrilor afacerilor externe, care va fi găzduită la București în perioada 29 – 30 noiembrie. Am punctat că în actualul context de securitate foarte fragil, țara noastră își dorește fortificarea și modernizarea capacităților de apărare”, a precizat Nicu Popescu după discuție.

La reuniune au fost invitate și Ucraina, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina, a scris Agerpres, citând surse oficiale. Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

România găzduieşte pentru prima oară o reuniune a miniştrilor de Externe din NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: