„Poșta Moldovei nu vinde coletele pierdute”. Întreprinderea atenționează despre un caz de escrocherie
Full Article 2 minutes read

„Poșta Moldovei nu vinde coletele pierdute”. Întreprinderea atenționează despre un caz de escrocherie

Coletele care nu au fost ridicate de către destinatari de la Poșta Moldovei sunt returnate către expeditor. Acestea nu sunt vândute de către întreprinderea de stat. Pe 10 mai, Poșta Moldovei a anunțat că s-au intensificat cazurile de escrocherie. Oamenilor li s-ar solicita, potrivit întreprinderii, datele cardurilor bancare sau datele portofelelor online. Astfel, Poșta Moldovei a atenționat că „nu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile clienților și nu rambursează sumele achitate pe site-uri false”. 

Întreprinderea de stat Poșta Moldovei a declarat pe 10 mai că „nu desfășoară campanii de vânzare a coletelor pierdute”. Precizările au fost făcute după ce, potrivit întreprinderii, s-au intensificat cazurile de escrocherie prin intermediul rețelelor de socializare sau altor surse online de informare/publicitate.

Poșta Moldovei a ținut să precizeze că pachetele care nu au fost ridicate de către destinatari sunt returnate către expeditor.

„Poșta Moldovei nu solicită datele personale, datele cardurilor bancare sau datele portofelelor online. Unica pagină oficială și legitimă a Î.S. „Poșta Moldovei” este https://posta.md. În cazul în care nu sunteți sigur asupra legalității informației, pentru verificare contactați Serviciul suport clienți al întreprinderii la numerele de telefon 1310 sau 022 27-00-44. E-mail: informaț[email protected]”, au precizat reprezentanții întreprinderii.

Poșta Moldovei a mai declarat că „nu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile clienților și nu rambursează sumele achitate pe site-uri false”.

Anterior, Stopfals.md a scris că o pagină de Facebook denumită „Posta Moldovei” anunța că „își eliberează depozitele și vinde colete pierdute până la Anul Nou la prețul de 53 de lei” și că „toate coletele sunt pline cu diverse lucruri și electronice”, cu „livrare în toată țara”. Publicația a precizat că întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” nu a publicat vreodată un astfel de anunț nici pe site-ul și nici pe pagina sa oficială de Facebook. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: