Ilan Șor

Posturile TV6 și Orhei TV, asociate cu Ilan Șor, au rămas fără licență

TV6 și Orhei TV au rămas fără licență. Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, din cadrul Agenției de Investiții, a retras actele permisive pentru compania, asociată cu Ilan Șor, Media Resurse – care deținea licență pentru TV6 și Orhei TV. Consiliul a luat decizia pe 18 iunie și a publicat-o pe site-ul Guvernului pe 24 iunie. 

În documentul Consiliului se menționează că „ținând cont de informația deținută de Registrul de Stat al Persoanelor Juridice” față de Media Resurse „sunt aplicate: interdicție din partea unui executor judecătoresc și interdicție de înstrăinare a părții sociale aplicată prin ordinul Serviciului Fiscal de Stat”.

S-a mai precizat că membrii Consiliului au relevat faptul că „Media Resurse este companie afiliată grupului criminal organizat Ilan Șor, inclusiv persoana afiliată Chitoraga Dumitru, care se află pe lista de sancțiuni”.

„S-a propus și aprobat decizia de refuz al aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului, cu retragerea actelor permisive pentru domeniul de activitate prevăzut de art.4 lit. m din Legea 174/2021 – emisiile de televiziune/serviciile audiovizuale; și/sau înstrăinarea acțiunilor/părților social deținute în termen de 60 de zile de la data notificării, cu aplicarea clauzei de schimbare a controlului pentru Media Resurse”, se mai arată în decizia Consiliului.

Pe 16 decembrie 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune, printre care TV6 și Orhei TV, pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. În februarie 2023, Media-Resurse SRL – fondatorul posturilor de televiziune TV6 și Orhei TV – a anunțat că și-a reprofilat activitatea și va presta servicii de producere. Reprezentanții companiei au precizat că unul din primii lor clienți a devenit postul de televiziune Orizont TV. În decembrie 2023, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis că posturile TV cu licență suspendată nu-și vor putea continua activitatea nici după încetarea stării de urgență. Din documentul Consiliului a reieșit că a fost sistată temporar valabilitatea actelor permisive ale 6 companii deținătoare de licență pentru 8 posturi TV interzise temporar, inclusiv TV6 .


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Avocatul lui Tauber, despre absența deputatei de la ședințele de judecată: „Nu este o încălcare” VIDEO

Avocatul Sergiu Moraru, care o reprezintă pe deputata Marina Tauber în dosarul în care este învinuită de finanțarea ilegală a ex-Partidului „ȘOR”, susține că absența clientei sale de la ședințele de judecată nu ar fi o încălcare. Apărătorul parlamentarei, care a părăsit țara în urmă cu peste 6 luni și nu a mai revenit, a sugerat că, de fapt, neprezentarea ar fi „un drept” de care beneficiază, fiindcă instanța a acceptat cererea privind examinarea cauzei în lipsa acesteia. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 14 iulie.

Clienta nu se prezintă la ședințele de judecată pentru că a fost solicitată, înaintată o cerere… Mai întâi au existat câteva cereri de amânare, în condițiile în care era antrenată în ședințele parlamentare și în tratamente medicale. Motiv pentru care, atât timp cât a fost obligatorie prezența doamnei Tauber și la solicitarea procurorilor inclusiv, s-a înaintat solicitarea – „înaintați cerere de examinare în lipsă”. (…) Înaintați cerere de examinare în lipsă și dați-ne posibilitatea să nu tergiversăm examinarea procesului. Asta a fost solicitare și din partea procurorului. În cele din urmă, pentru a nu tergiversa examinarea procesului, am înaintat o cerere prin care am rugat instanța de judecată să accepte ca circumstanțe excepționale necesitatea de a se deplasa în alte activități în care era antrenată. Și instanța a admis ca cauza să fie examinată în lipsa Marinei Tauber. Motiv pentru care neprezența nu este o încălcare. Dar este un drept al doamnei Tauber, de care a beneficiat”, a declarat Sergiu Moraru.

Amintim că Marina Tauber este cercetată pe cinci capete de acuzate – falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției.

Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Ultima dată aceasta a fost văzută la Moscova, pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: