Poveste cu final fericit pentru fetița născută sub ruinele cutremurului din Siria: Aya a fost adoptată
Full Article 2 minutes read

Poveste cu final fericit pentru fetița născută sub ruinele cutremurului din Siria: Aya a fost adoptată

Poveste cu final fericit pentru fetița din Siria care s-a născut sub ruine. Aya a fost adopată de mătușa și unchiul ei. Mama, tatăl și cei patru frați ai săi au murit în dezastru, scrie Digi24.

Mătușa ei a făcut inclusiv un test ADN pentru a confirma legătura genetică.

Deși fusese numită Aya, noua familie i-a dat numele de Afraa, după mama sa.

Fetița va crește alături de fetița mamei adoptive, născută la trei zile după cutremur. Mii de oameni s-au oferit să adopte fetița săptămâna trecută, după ce povestea ei a fost prezentată pe larg de presa locală și internațională.

Mai multe persoane au mers la spital pretinzând în mod fals că sunt rude ale Ayei, ceea ce i-a făcut pe oficialii spitalului să cheme polițiștii locali ca să o păzească.

Mama fetiței a intrat în travaliu la scurt timp după ce casa familiei, din orașul Jindayris, a fost distrusă de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a lovit sudul Turciei pe 6 februarie.

Femeia a murit după ce a născut-o pe Aya, care era încă legată de ea cu cordonul ombilical când a fost găsită de salvatori. Tatăl Ayei, patru frați și o mătușă au murit de asemenea în urma cutremurului. Khalil al-Suwadi, o rudă îndepărtată care se afla acolo când Aya a fost scoasă din ruine, a adus copilul la spitalul din Afrin.

Videoclipurile cu salvarea fetiței au ajuns virale pe rețelele sociale. Imaginile au arătat un bărbat sărind dintre resturile prăbușite ale unei clădiri și ținând în brațe un bebeluș acoperit de praf.

„A ajuns luni într-o stare foarte rea, avea umflături, vânătăi, îi era frig și abia respira”, a spus Hani Marouf, medicul pediatru care se îngrijește de ea.

Starea ei s-a îmbunătățit între timp.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: