Poziția PAS referitor la spargerile canalelor Telegram: „Nu uitați să vă desenați și cătușe, dacă tot v-ați pus pe șotii”
Full Article 2 minutes read

Poziția PAS referitor la spargerile canalelor Telegram: „Nu uitați să vă desenați și cătușe, dacă tot v-ați pus pe șotii”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a publicat un comentariu din numele formațiunii pe care o reprezintă, referitor la spargerile canalelor Telegram. Acesta susține că discuțiile publicate ar fi editate și amestecate cu părți reale. Acesta a susținut opinia directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), potrivit căruia în spatele acestor acțiuni ar fi Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia.

Avem indicii că atacul cibernetic asupra mai multor lideri PAS, altor lideri politici, jurnaliști, aleși locali a fost pus la cale de gruparea hoției și războiului, cu ajutorul FSB-ului rusesc. Aceștia au spart canalele de Telegram ale unor colegi și au publicat mai multe conversații. Văzând că nu au găsit decât conversații neînsemnate, au fabricat și discuții născocite, desenând tot ce le trece prin cap. Nu le-au plasat pe toate imediat, deoarece le ia timp să le născocească, să traducă din rusă, să le amestece cu cele reale și să introducă fragmente inventate de ei printre discuții reale”, a menționat Radu Marian.

Deputatul PAS este de părere că cei care stau în spatele acestor acțiuni vor fi în curând pedepsiți, la fel ca și cei care îi ajută.

Oricâte minciuni ar născoci, fugarii și hoții trebuie să știe un lucru: niciun atac mediatic, nici oprirea gazului și a energiei, pusă la cale împreună cu patronii lor din FSB, nici fabricarea de discuții nu pot opri mișcarea înainte a țării noastre, dreptatea și pedeapsa hoților. Sancțiunile încep să doară, pedepsele se apropie, iar sub sancțiuni vor cădea și cei care ajută gruparea hoției și războiului să vândă țara. Așa că nu uitați să vă desenați și cătușe, dacă tot v-ați pus pe șotii”, a conchis Marian.

Amintim că pe site-ul anonim creat acum circa două săptămâni, pe care anterior au fost publicate discuții private, atribuite ministrului Justiției Sergiu Litvinenco, consilierului prezidențial Dorin Recean, ex-deputatului Vadim Pistrinciuc și ministrului de Interne Ana Revenco, au apărut noi informații. De această dată, a fost vizat ministrul Economiei, ex-deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Tot astăzi, a fost spartă pagina de Facebook a ministrului de Interne Ana Revenco. Aceasta a anunțat că nu mai deține controlul asupra paginii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: