„Poporul va ieși în stradă”. Prognoza lui Dodon în cazul în care partidele de dreapta vor obține majoritatea în parlament
Full Article 2 minutes read

„Poporul va ieși în stradă”. Prognoza lui Dodon în cazul în care partidele de dreapta vor obține majoritatea în parlament

În cazul în care partidele de dreapta vor obține majoritatea mandatelor în parlament în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie, în țară ar putea fi organizate proteste de amploare. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, în cadrul unui interviu din 1 iunie pentru postul te televiziune Ren TV Moldova.

„Nu exclud că după alegerile parlamentare vor începe proteste de amploare și nu vor fi organizate de cei de dreapta. Pur și simplu poporul va ieși în stradă”, a declarat liderul PSRM.

Igor Dodon a precizat că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă partidele de dreapta vor accede la putere și vor suspenda unele inițiative adoptate anterior de socialiști.

„Dacă partidele de dreapta vot obține controlul asupra guvernului și parlamentului, atunci ne așteaptă probleme serioase în interiorul țării: suspendarea tututor programelor sociale, probleme cu exportul, pentru că cei de dreapta vor să renunțe la statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (EurAsEC), pe care noi l-am obținut, va începe urmărirea dură a agenților economici în loc de așa-numita „luptă cu corupția”, a declarat Dodon.

De asemenea, acesta a prognozat scenarii sumbre pentru Transnistria și Găgăuzia.

„Vom avea pobleme cu regiunile, priviți ce atitudine au cei de dreapta față de Găgăuzia. Pe timpul lui Dodon, bașcanul era în Consiliul de Securitate, participa la toate manifestațiile, aveam dialog cu Transnistria. Iată care este riscul odată cu venirea celor de dreapta. Va fi destabilizare și vom pierde țara”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM a mai spus că, dacă după alegerile parlamentare nu se va ajunge la un copromis și țara va fi împinsă la un nou scrutin anticipat, moldovenii vor protesta.

„Nu cred că va încerca să repete scenariul cu Curtea Constituțională. Dacă se va întâmpla, furia oamenilor va fi așa de mare, că nu se vor aduna 200-300 de ONG-iști, ca la ultimul protest”, a spus Dodon.

***

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. Socialiștii vor participa la scrutin în tandem cu comuniștii, împreună cu care au format un bloc electoral.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: