Prea frig deja în apartamente? 12 blocuri locative din capitală beneficiază de agent termic
Full Article 2 minutes read

Prea frig deja în apartamente? 12 blocuri locative din capitală beneficiază de agent termic

12 blocuri locative, o şcoală şi doi agenţi economici din capitală beneficiază deja de agent termic. Despre acest lucru au anunțat autoritățile în cadrul ședinței primăriei din 19 octombrie. Primarul capitalei dă asigurări că municipalitatea este gata pentru a începe sezonul de încălzire 2020-2021.

În acest sens, este deja pregătită dispoziţia viceprimarului de ramură. Astfel, toate cele 7 surse de livrare a agentului termic către fondul locativ – 4 surse ale S. A „Termoelectrica” şi 3 surse ale „Apă-Canal Chişinău”, sunt pregătite pentru a conecta locuitorii capitalei la agentul termic, dă asiguări Ion Ceban.

Potrivit autorităților, în prezent, sunt deja conectaţi la agentul termic 12 blocuri locative, o şcoală şi doi agenţi economici.

„De obicei, locuitorii capitalei sunt conectaţi la agentul termic atunci când trei zile la rând temperatura aerului nu va depăşi 10 grade”, a scris edilul.

Responsabilii de la primărie au anunțat că stocurile de material antiderapant conțin 500 de tone de sare şi peste 10 m3 soluţie care este folosită pentru combaterea poleiului pe trotuare. Totodată, a fost deja anunţată licitaţia pentru achiziţionarea a încă 500 de tone de sare.

Potrivit edilului, Î.M. Regia ,,Exdrupo” deține rezerve de material antiderapant în proporţie de 90%.

„Vom examina şi varianta lansării licitaţiilor pentru contractarea serviciilor private, care ne vor ajuta să depăşim situaţiile excepţionale în perioada rece”, a mai scris Ion Ceban.

Amintim că meteorologii au anunțat cod galben de înghețuri valabil în toată țara până pe 20 octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: