Precizările ANRE cu privire la asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere
Full Article 2 minutes read

Precizările ANRE cu privire la asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu precizări referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere.

„Operatorii pieței produselor petroliere activează în regim obișnuit și actualmente își ajustează politicile comerciale la noile prevederi ale Legii nr. 461/2001 cu privire la piața produselor petroliere și ale Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere” se arată într-un comunicat emis de ANRE.

De asemenea, instituția notează că „statistica privind cantitățile importate de carburanți în Republica Moldova se încadrează în limitele obișnuite și nu prezintă semne de risc, iar cantitățile totale de produse petroliere aflate în stocuri sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori”.

ANRE a precizat că va continua monitorizarea situației și la necesitate va interveni cu întreg instrumentarul disponibil pentru a nu admite crearea de penurii sau abateri pe piața produselor petroliere.

Menționăm că de vineri, 9 iulie, prețurile la unele stații de alimentare cu combustibil au crescut cu 15-40 de bani pentru un litru, informează mold-street.com. Chiar și cu această majorare, prețurile la pompă nu ar fi suficiente să acopere toate costurile companiilor, iar sursa citată notează pe piață ar fi apărut deja un deficit de anumite tipuri de carburanți, inclusiv de motorină.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: