Prelegeri la universitate despre educația sexuală? Ministerul Educației a atenționat despre un nou fals
Full Article 2 minutes read

Prelegeri la universitate despre educația sexuală? Ministerul Educației a atenționat despre un nou fals

Ministerul Educației a atenționat cetățenii despre un ordin atribuit ministrului Dan Perciun. Documentul, care anunța introducerea în universități a orelor despre educația sexuală și studiul genurilor non-binare sau crearea de băi comune suplimentare pentru studenții care nu se consideră sexe general acceptate, a fost calificat de ministrul Dan Perciun drept un nou fals „menit să valideze tot felul de prostii pe care le promovează propaganda rusească și agenții lor de influență din țară”. 

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a comunicat, în seara zilei de 24 septembrie, că mai multe persoane au primit pe poșta electronică un „ordin” trucat.

„Mare atenție la falsuri în următoarea perioadă. Multă lume a primit azi, pe poșta electronică, un „ordin” trucat, menit să valideze tot felul de prostii pe care le promovează propaganda rusească și agenții lor de influență din țară – privind integrarea europeană. În această lună este esențial să fim vigilenți și să nu ne lăsăm manipulați de cei care vor răul Republicii Moldova. Avem de pus țara la adăpost în Uniunea Europeană, cu perseverență și determinare. Sistemul educațional, elevii, cadrele didactice vor avea enorm de câștigat de pe urma investițiilor europene în modernizarea școlilor, grădinițelor și universităților noastre. Esențial este să ne determinăm prin vot că mergem în această direcție și să depunem împreună toate eforturile ca să grăbim acest proces”, a comunicat oficialul.

Ordinul, atribuit în mod fals Ministerului Educației, viza instituțiile de învățământ din țara noastră.

„Să aprobe cel puțin 1 oră pe săptămână în programul educațional pentru prelegeri despre educația sexuală și studiul genurilor non-binare; Alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru crearea de băi comune suplimentare în instituțiile de învățământ municipale pentru studenții care nu se consideră sexe general acceptate; Introducerea unui program european de activități extrașcolare pentru team building-ul studenților; Angajații care își desfășoară activitatea în domeniul educației municipale ar trebui să urmeze cursuri speciale de „Educație sexuală pentru studenți” aprobate de Parlamentul European pentru țările UE. După finalizarea cursurilor, trebuie să completați o verificare a calificării la datele aprobate ulterior”, se menționa în ordinul calificat drept fals de autorități.

Prelegeri la universitate despre educația sexuală? Ministerul Educației a atenționat despre un nou fals

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: