Premierul Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA. Au discutat despre alegerile prezidențiale și viitor
Full Article 2 minutes read

Premierul Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA. Au discutat despre alegerile prezidențiale și viitor

Premierul Ion Chicu a avut pe 17 noiembrie o întrevedere cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. Discuţiile au vizat cadrul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv subiectele prioritare, precum desfășurarea la 15 noiembrie al celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de executiv, diplomații americani au apreciat efortul guvernului în organizarea unui proces electoral corect și democratic.

Prim-ministrul a menționat că guvernul continuă să fie concentrat pe realizarea Planului de Acțiuni pentru 2020-2023 și atingerea obiectivelor de dezvoltare a țării, stabilite de cadrul național strategic. Prioritar, executivul va continua măsurile pentru dezvoltarea unei economii durabile și incluzive, prin modernizarea infrastructurii. De asemenea, rămâne o prioritate acțiunile pentru asigurarea sănătății cetățenilor, în contextul situației epidemiologice.

„Unul din obiectivele majore rămâne continuarea investițiilor în proiecte de infrastructură, în construcția apeductelor, industrializarea țării, fapt ce va asigura dezvoltarea economiei și creșterea nivelului de trai al cetățenilor”, a precizat premierul.

Totodată, Ion Chicu a informat despre progresele în procesul de încheiere a unui nou program cu Fondul Monetar Internațional.

La rândul său, Ambasadorul SUA a încurajat guvernul să continue eforturile pentru realizarea reformelor, care au drept scop final îmbunătățirea nivelului de trai al populației. Pe această cale, diplomatul a dat asigurări că SUA este un partener de durată al Republicii Moldova și este gata în continuare să ofere sprijinul necesar țării noastre, se mai arată în declarație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: