Premierul este așteptat joi în Parlament să solicite prelungirea stării de urgență. Igor Grosu: „Este un instrument necesar”
Full Article 2 minutes read

Premierul este așteptat joi în Parlament să solicite prelungirea stării de urgență. Igor Grosu: „Este un instrument necesar”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8 că prim-ministra Natalia Gavrilița este așteptată joi în fața deputaților cu solicitarea de a prelungi starea de urgență. Grosu susține că este „un instrument necesar”, întrucât țara noastră trebuie să fie pregătită „pentru orice situație”.

„Starea de urgență oferă Guvernului mai multe posibilități de a interveni mai repede, de a nu căuta Parlamentul care este în vacanță sau nu știu pe unde, de a interveni repede în limitele mandatului care-l are. Nu o să fie nimic ieșit din comun decât ceea ce a fost până acum. O să urmărim evoluția evenimentelor la sfârșitul lunii iulie și o să luăm o decizie în continuare. Este un instrument necesar, pentru că vedeți în cazul electricității, noi din păcate trebuie să negociem deocamdată câte o lună. Poimâine așteptăm prim-ministra să vină în Parlament să solicite”, a declarat speakerul Parlamentului.

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi extinsă cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată pe 21 iunie, de prim-ministra Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: