Premierul interimar a avut o întâlnire cu agenții economici. Despre ce au discutat și ce solicitări au fost înaintate
Full Article 2 minutes read

Premierul interimar a avut o întâlnire cu agenții economici. Despre ce au discutat și ce solicitări au fost înaintate

Peste o sută de agenți economici din țară, reprezentanți ai comerțului interior din cadrul mall-urilor, centrelor comerciale, marketurilor, dar și administratori ai piețelor au participat la un dialog cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Participanții la ședință au făcut un schimb de opinii privind organizarea activității piețelor și centrelor comerciale, în vederea respectării normelor sanitar-epidemiologice. În context, prim-ministrul a solicitat agenților economici să atragă o atenție sporită la organizarea procesului de termometrie, purtarea măștilor și să ducă evidența numărului maxim de consumatori aflați în spațiile comerciale.

În cadrul discuțiilor, administratorii piețelor și centrelor comerciale au venit cu propunerea de extindere a programului de activitate. Totodată, reprezentanții autorităților publice locale au cerut ca în piețele mici să nu fie aplicate aceleași măsuri de restricție ca și în piețele mari, iar modalitatea de activitate a acestora să fie la discreția APL.

Prim-ministrul a precizat că și autoritățile își propun această abordare, ca acțiunile de restricție să fie aplicate diferit în cazul piețelor sau centrelor comerciale și în funcție de gradul de alertă în fiecare regiune.

Totodată, Ciocoi a declarat că dacă situația epidemiologică se va îmbunătăți, guvernul interimar va solicita parlamentului ridicarea stării de urgență.

Precizăm că la eveniment au participat circa 140 de reprezentanți ai sectorului privat și autorităților publice locale. Recomandările acestora vor fi colectate de către Cancelaria de Stat și examinate de către membrii Comisiei Situații Excepționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: