Premierul Moldovei și ambasadorul României au planificat pregătirea ședinței comune ale celor două Guverne
Full Article 2 minutes read

Premierul Moldovei și ambasadorul României au planificat pregătirea ședinței comune ale celor două Guverne

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întreveredere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță. În contextul discuției avute ieri cu premierul României Florin Cîțu, cei doi oficiali au planificat pregătirea ședinței comune ale Guvernelor României și Moldovei, care ar putea avea loc deja în septembrie.

Tot în cadrul întâlnirii de azi s-au stabilit etapele de pregătire a reluării și extinderii acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă.

Amintim că, în ajun, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu premierul României, Florin Cîțu. Natalia Gavrilița i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere exprimat în ziua învestirii noului Guvern.

Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, mai ales, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei ședințe comune de guvern la Chișinău. O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.

Florin Cîțu și-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: