Presa rusă: Racheta care a căzut în Moldova este dintre cele utilizate de Ucraina
Full Article 2 minutes read

Presa rusă: Racheta care a căzut în Moldova este dintre cele utilizate de Ucraina

Racheta descoperită în raionul Briceni al Republicii Moldova, la mică distanță de frontiera cu Ucraina ar fi de model C-300 și ar aparține Ucrainei. Cel puțin asta susține expertul militar rus Alexei Leonkov, citat de RIA Novosti pe 5 decembrie.

„Din primele informații, analizând imaginile publicate de partea moldovenească, fragmentele de rachetă fac parte din sistemul antiaerian de model C-300, utilizat activ de Ucraina în tentativele de a respinge atacurile rusești”, a declarat expertul militar rus.

Leonkov a adăugat că incidentul seamănă cu cel din Polonia, care s-a produs acum câteva săptămâni, soldat cu doi morți.

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, pe 5 decembrie, într-o livadă din orașul Briceni, a fost descoperită o rachetă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Ministerul Apărării a anunțat că o echipă de geniști ai Armatei Naționale se deplasează în acest moment la Briceni pentru a cerceta terenul. Partea ucraineană nu a comentat deocamdată incidentul, iar autoritățile de la Chișinău nu au precizat originea rachetei.

***

Este a doua oară când în Republica Moldova se înregistrează un astfel de incident. Pe 31 octombrie resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au anunțat că a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită la Naslavcea. S-a anunțat că vor fi alocate resurse financiare pentru susținerea celor care au avut de pătimit în urma rachetei doborâte. Este vorba despre 21 de gospodării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: