VIDEO Maia Sandu a ajuns la Naslavcea: Noi sperăm că acest război se va termina în curând
Full Article 3 minutes read

VIDEO Maia Sandu a ajuns la Naslavcea: Noi sperăm că acest război se va termina în curând

Președinta Maia Sandu a ajuns în localitatea Naslavcea din raionul Ocnița, satul unde au căzut resturile unei rachete doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. Șefa statului, într-o discuție cu localnicii, a spus că „este foarte strașnic ce se petrece în Ucraina” și autoritățile moldovenești „fac tot ca războiul să nu ajungă până la noi”. 

„Știți că suntem o țară pașnică, noi am spus aceasta și înainte de război. Din primele zile ale acestui război, noi am făcut tot ca să nu ajungă până la noi. Este foarte strașnic ce se petrece în Ucraina și noi sperăm că acest război se va termina în curând, iar oamenii nu vor mai muri. Este strașnic că aceasta se întâmplă, dar voi trebuie să cunoașteți că pentru noi pacea este cea mai importantă”, a spus președinta.

Totodată s-a anunțat că vor fi alocate resurse financiare pentru susținerea celor care au avut de pătimit în urma rachetei doborâte. Este vorba despre 21 de gospodării.

„Suma stricăciunilor se ridică la aproape 68 de mii de lei. Autoritățile locale m-au asigurat că, în scurt timp, vor acoperi cheltuielile pe care oamenii au fost nevoiți să le suporte, ca să-și repare locuințele”, a menționat Sandu, ulterior, pe Facebook.

Președinta a mai menționat că oamenii i-au spus că sunt necăjiți din cauza prețurilor mari, lipsei locurilor de muncă și a veniturilor mici.

„Le-am spus că guvernarea face tot ce poate, în condițiile în care avem un război la hotare și o economie slăbită de mai multe crize. M-a întristat faptul ca nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină și că Rusia se face vinovată de aceste nenorociri. În aceste vremuri complicate, trebuie să rămânem uniți și să luptăm mai eficient cu dezinformarea”, a conchis Sandu.

Amintim că pe 31 octombrie, resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a provocat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din localitate au fost distruse.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că accesul este restricționat în zona din extrimitatea de nord a satului. La fața locului a lucrat o echipă condusă de un procuror, iar poliția de frontieră a început să supravegheze zona cu ajutorul aparatelor de zbor.

Pe 1 noiembrie, geniștii Armatei Naționale au finalizat verificările și au anunțat că nu au descoperit obiecte explozibile în zonă.

Pe 3 noiembrie, deputatul Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, a anunțat că săptămâna viitoare va fi audiat la acest subiect, în comisie, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: