Președinta legislativului Cehiei, la Chișinău: „UE are nevoie de Moldova. Avem nevoie unii de alții”
Full Article 2 minutes read

Președinta legislativului Cehiei, la Chișinău: „UE are nevoie de Moldova. Avem nevoie unii de alții”

Președinta Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, a declarat că Republica Moldova este așteptată în UE. „Nu doar Moldova are nevoie de Uniunea Europeană, ci și UE are nevoie de Moldova”, a precizat oficialul extern. 

„Am o mare onoare să fiu aici și asta pentru că Președinția cehă vrea să dea un semnal ferm Moldovei că este așteptată în Uniunea Europeană. Vreau să accentuez că nu doar Moldova are nevoie de UE, ci și UE are nevoie de Moldova. Avem nevoie unii de alții”, a menționat președinta Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe.

Președinta legislativului Cehiei a spus că în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului Moldovei a discutat despre securitatea energetică și securitatea din regiune.

„Este un subiect foarte important pentru noi și pentru toată lumea – cum să asigurăm construirea infrastructurii în Moldova, să asigurăm securitatea regiunii care este o prioritate pentru toți. Republica Cehă va împărtăși toată experiența sa din toate domeniile pe calea dumneavoastră către UE”, a conchis oficialul.

***

Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, alături de Ucraina. Aceasta s-a întâmplat pe 23 iunie 2022, la Bruxelles, după ce a avut loc reuniunea Consiliului European. Șefii de stat şi de guvern din țările UE, 27 la număr, au votat în unanimitate pentru acordarea statutului.

NM a clarificat ce va câștiga economia moldovenească din statutul de țară candidat la aderarea la UE, dacă Republica Moldova va avea un acces mai mare la fonduri și dacă țara noastră va deveni mai atractivă pentru investitori. Despre toate acestea — în articolul «Теперь заживем?» („Vom trăi mai bine?”).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: