FOTO Președinta Maia Sandu – nominalizată de Financial Times la categoria „Femeia anului 2022″
Full Article 2 minutes read

FOTO Președinta Maia Sandu – nominalizată de Financial Times la categoria „Femeia anului 2022″

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a fost nominalizată de cititorii Financial Times la titulatura de „Femeia anului 2022”.

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți legați de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraumane pentru găsi livrări alternative de energie și a se apăra de amenințări de securitate, printre altele”, se arată în descrierea nominalizării.

FOTO Președinta Maia Sandu - nominalizată de Financial Times la categoria „Femeia anului 2022"

Telegram/Radu Marian

Amintim că zilele trecute Maia Sandu a primit, la Washington, Premiul pentru Democrație Madeleine K. Albright 2022, oferit de Institutul Democrat Național (NDI) din SUA. Lidera de la Chișinău a mulțumit pentru apreciere și a menționat că acceptă acest premiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova care luptă pentru democrație și libertate. Premiul pentru democrație, care poartă numele fostei secretare de Stat a SUA, a mai fost decernat în acest an președintelui Ucrainei Vladimir Zelenski, președintei Slovaciei Zuzana Čaputova și prim-ministrei Lituaniei Ingrida Šimonytė.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: