Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz. Oficialii au discutat despre provocările de securitate din regiune
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz. Oficialii au discutat despre provocările de securitate din regiune

Președinta Maia Sandu a avut, la München, întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz. Cei doi oficiali au discutat despre provocările de securitate din regiune, despre dinamica „foarte bună” a relațiilor moldo-germane și despre proiectele comune de viitor. Totodată, Maia Sandu l-a invitat pe cancelarul german să viziteze Republica Moldova.

Șefa statului a apreciat sprijinul de care Republica Moldova a beneficiat de-a lungul anilor din partea Berlinului, în diverse domenii, prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și prin Ministerul Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării.

„Vrem să continuăm și să extindem această cooperare. Ne dorim mai multe investiții germane, care să dea un impuls economiei și să asigure venituri concetățenilor noștri acasă la ei, în Moldova. Mizăm pe sprijinul Germaniei în procesul de reformare a justiției și de combatere a corupției. De asemenea, suntem interesați în proiecte comune ce vor consolida independența energetică a Republicii Moldova, inclusiv prin programe de energie regenerabilă, domeniu în care Germania are o mare experiență”, a continuat președinta.

La rândul său, Olaf Sholz a dat asigurări că Germania va rămâne un partener de nădejde al țării noastre.

Amintim că președinta Maia Sandu participă în aceste zile la Conferința pentru Securitate de la München, o platformă globală de discuții pe subiecte de securitate internațională, care întrunește șefi de stat și de guvern, lideri de opinie și antreprenori. Șefa statului a vorbit, în cadrul unui panel dedicat migrației și securității internaționale, despre efectele acestui fenomen pentru țara noastră și pentru regiune.

 

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: