Președinta Maia Sandu s-a vaccinat împotriva COVID-19 (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu s-a vaccinat împotriva COVID-19 (VIDEO)

Președinta țării Maia Sandu a fost imunizată pe 7 mai cu prima doză de vaccin anti-Covid. Potrivit Președinției, șefei statului i-a fost administrat serul dezvoltat de o echipă a Universității Oxford împreună cu concernul farmaceutic AstraZeneca.

După ce i-a fost administrată prima doză de vaccin, șefa statului trebuie să aștepte circa 20 de minute, pentru ca medicii să se asigure că nu se manifestă reacții alergice.

„Vreau să încurajez toți cetățenii să se vaccineze. Mulți au pierdut oameni dragi, foarte mulți au pierdut venituri, toți suferă că nu se pot aduna cu prietenii, familia. Pentru a putea ieși din această pandemie, singura soluție este să ne vaccinăm. Mă bucur să vă anunț că în următoarele zile vom avea vaccin pentru toți care vor să se vaccineze. Astăzi vor ajunge 100 de mii de doze de vaccin AstraZeneca din România”, a declarat președinta țării.

***

La nivel național, se desfășoară etapa a II-a de imunizare împotriva coronavirusului. Pot beneficia de vaccin adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani și comorbidități, angajații sistemului educațional și structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului.

Potrivit platformei online vaccinare.gov.md, pînă în dimineața de 7 mai, în Republica Moldova, au fost imunizate împotriva coronavirusului circa 172 de mii de persoane. Doar 21,6 mii au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: