Președinta Parlamentului Europen: „Moldova își are locul în familia europeană, ușile sunt larg deschise””
Full Article 2 minutes read

Președinta Parlamentului Europen: „Moldova își are locul în familia europeană, ușile sunt larg deschise””

Președinta legislativului european Roberta Metsola a menționat, în timpul conferinței de presă susținute alături de președinta R. Moldova Maia Sandu, că va continua să susțină aspirația țării noastre privind aderarea la UE.

Moldova își are locul în familia europeană. Fiecare cale e diferită, există un parcurs individual, însă priviți spre noi cu un scop, e clar. Și trebuie să fim deschiși. Nu putem să ne dezamăgim vecinii care privesc spre Europa. Trebuie să ne apărăm ideile și valorile noastre comune”, a declarat oficialul european.

Roberta Metsola a subliniat că vorbește în numele Parlamentului European, dar și al său personal.

Parlamentul European este complet deschis față de Moldova și sprijinim Moldova la fel cum  sprijinim Ucraina și Georgia. Ușile noastre sunt larg deschise, așa cum sunt deschise pentru toate țările, ale căror valori și principii fundamentale sunt și ale noastre. Parlamentul European este gata să facă tot ce îi stă în putință. Este o poziție pe care o voi susține în continuare nu numai la nivel colectiv, ci și individual la reuniunile noastre, mai ales când se vor lua următorii pași de către celelalte instituții, după primirea chestionarului și a răspunsurilor acestora”, a conchis președinta legislativului european.

Amintim că, la începutul lunii mai, Parlamentul European a votat o rezoluţie în care solicită acordarea statutului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană Republicii Moldova. Comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, și-a exprimat optimismul că raportul Comisiei Europene de evaluare a situaţiei din Republica Moldova, care să specifice dacă acesteia i se poate acorda statutul de ţară candidată pentru integrarea în UE, va fi gata înaintea summitului liderilor blocului comunitar din 23 şi 24 iunie.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat o listă cu cei 10 pași care urmează a fi parcurși pentru aderarea R. Moldova la UE.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: