Președintele Germaniei se află la Kiev. Va avea o discuție cu Zelenski 
Full Article 2 minutes read

Președintele Germaniei se află la Kiev. Va avea o discuție cu Zelenski 

Președintele german Frank-Walter Steinmeier se află la Kiev. Oficialul va avea o întrevedere cu Vladimir Zelenski, scrie presa ucraineană cu referire la o publicație germană.

Întâlnirea celor doi președinți urmează să aibă loc în seara zilei de marți. Steinmeier a ajuns la Kiev cu trenul pe 25 octombrie, relatează Evropeiskaea Pravda.

Președintele Germaniei urma să ajungă în capitala Ucrainei joia trecută. Acesta și-a anulat vizita citând motive de securitate, potrivit Reuters. Un oficial din biroul său a afirmat că autoritățile de securitate din Germania și ministerul de Externe l-au sfătuit să nu se deplaseze în Ucraina, dând însă asigurări că vizita va fi reprogramată în curând.

După anularea vizitei de săptămâna trecută, cei doi șefi de stat au avut o discuție la telefon. Ulterior, Zelenski a declarat că vizita lui Steinmeier este în curs de pregătire.

Amintim că Steinmeier a declanșat un scandal diplomatic între Kiev și Berlin în luna aprilie, după ce a dezvăluit că a transmis guvernului ucrainean dorința de a efectua o vizită în capitala ucraineană însă a fost refuzat. Motivul ar fi faptul că, pe când era ministru de Externe, Steinmeier a avut o relație de prietenie cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În plus, Steinmeier a susținut activ construcția conductei de gaz North Stream 2.

Ulterior, președintele Germaniei a declarat public că politica promovată în ultimii ani față de Rusia a fost „o greșeală”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: