Președintele în exercițiu al OSCE, despre diferendul transnistrean: „Formatul 5+2 este suspendat, nefuncțional”
Full Article 1 minutes read

Președintele în exercițiu al OSCE, despre diferendul transnistrean: „Formatul 5+2 este suspendat, nefuncțional”

Chișinăul consideră că, momentan, negocierile în procesul de reglementare transnistreană ar trebui să continue în format 1+1. Declarația a fost făcută de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor externe și integrării europene, în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul afacerilor externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, președinte în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). 

„Formatul „5+2” este suspendat, nefuncțional. Dar este unicul format aprobat reciproc pentru soluționarea conflictului. Sunt alte platforme, formate care au rămas în vigoare: formatul „1+1”, întâlnirile la nivelul reprezentanților politici. Noi încurajăm să se întâlnească cât se poate de des, este foarte important în aceste vremuri volatile să păstrăm canalele de comunicare deschise. OSCE este aici pentru a facilita această comunicare”, a menționat Osmani.

La rândul său, vicepremierul Nicu Popescu a menționat: „Noi depunem tot efortul pentru a continua dialogul cu autoritățile separatiste din stânga Nistrului în interesul comun al tuturor celor care se află pe teritoriul țării noastre – să menținem pacea și stabilitatea”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: