Maia Sandu a desemnat candidatul la funcția de prim-ministru al țării
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a desemnat candidatul la funcția de prim-ministru al țării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret de numire a Nataliei Gavriliță ca candidată la funcția de prim-ministru.

„Am luat decizia de a o desemna în calitate de premier pe Natalia Gavriliță. Este un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă”, a anunțat Maia Sandu.

Anunțul a fost făcut de către președintele Maia Sandu pe 27 ianuarie în cadrul unui briefing de presă.

Programul de guvernare ar trebui să se bazeze pe dezvoltarea economică și un amplu program anticorupție, a subliniat Maia Sandu reiterând că pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.

„Acum fracțiunile din parlament vor avea posibilitatea ca să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau dacă umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a mai declarat Sandu.

Maia Sandu a menționat că în continuare consideră alegerile parlamentate anticipate singura cale de a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit.

Natalia Gavriliță are la dispoziție 14 zile pentru a veni în Parlament cu un program de guvernare. Ulterior, urmează votul pro sau contra de învestitură.

Potrivit legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate,

Natalia Gavriliță a fost ministru al Finanțelor în cabinetul condus de Maia Sandu.

Menționăm că de la 1 ianuarie, funcția de premier interimar o ocupă Aureliu Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: