Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a fost demis de Consiliul raional
Full Article 2 minutes read

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a fost demis de Consiliul raional

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a fost demis. O hotărâre în acest sens a fost votată luni de către Consiliul raional Cahul. În aceeași ședință, a fost demisă și vicepreședinta raionului, Valentina Șevcenco, transmite IPN.

Valentina Șevcenco a declarat că eliberarea sa din funcție e legată de faptul că s-a împotrivit la împărțirea banilor publici pentru schemele existente. Șevcenco l-a îndemnat pe procurorul raionului Cahul să se autosesizeze.

Consilierii Partidului Socialiștilor, din care fac parte și cei doi demiși, au părăsit ședința în semn de protest.

Marcel Cenușa și alte opt persoane sunt cercetate în  cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Toți sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în urma unor achiziții trucate.

„Potrivit materialelor cauzelor penale, președintele Consiliului raional Cahul, împreună cu șeful direcției Construcții, un subaltern de-al acestuia, cu responsabili de domeniul achizițiilor publice ai Consiliului, precum și în complicitate cu reprezentanții unor agenți economici, ar fi organizat trucarea mai multor licitații publice”, anunța CNA, pe 4 aprilie.

Aceștia ar fi semnat anticipat contracte pentru reparația și întreținerea unor obiecte publice, favorizând agenții economici, pe care i-ar fi gestionat din umbră. Totodată, funcționarii ar fi transferat pe conturile agenților economici mijloace financiare, chiar dacă lucrările nu au fost finalizate.

Anterior, PSRM a calificat reținerea lui Marcel Cenușă drept „o represiune politică din partea partidului de la guvernare” și a cerut eliberarea oficialului. De asemenea, socialiștii au solicitat procuraturii să investigheze „toate cazurile de presiune politică neîntemeiată asupra opoziției”.

Contactați de NM, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au respins vehement acuzațiile PSRM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: