Președintele SUA Joe Biden a nominalizat un nou ambasador în Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Președintele SUA Joe Biden a nominalizat un nou ambasador în Republica Moldova

Președintele american Joe Biden l-a nominalizat pe diplomatul Kent Doyle Logsdon pentru funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova.

Informația a fost confirmată de Casa Albă, într-un comunicat de presă.

Kent Doyle Logsdon este diplomat de carieră senior în cadrul Serviciului Diplomatic al Statelor Unite cu rangul de ministru-consilier, șef de personal pe lângă subsecretarul pentru Creștere Economică, Energie și Mediu.

În trecut, a lucrat la Ambasada SUA din Berlin, Germania, în calitate de Chargé d’Affaires, a fost șeful Oficiului pentru Relații cu Rusia și șef-adjunct al Misiunii în Tbilisi, Georgia. De asemenea, a lucrat la Kiev, Ucraina, Bangkok, Thailanda, Almatî, Kazahstan, Islamabad, Pakistan și Stuttgart, Germania.

Acesta vorbește rusa, ucraineana, thailandeza și germana. Deține un masterat obținut la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență obținută la Universitatea Notre Dame din SUA.

În prezent, funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova este exercitată de către diplomatul american Dereck J. Hogan. Acesta a venit la Chișinău în 2018.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: