Președinția a expediat un demers către CNA pentru clarificări despre premiul de €30 000 oferit Maiei Sandu în România
Full Article 2 minutes read

Președinția a expediat un demers către CNA pentru clarificări despre premiul de €30 000 oferit Maiei Sandu în România

Administrația prezidențială a expediat un demers către Centrul Național Anticorupție (CNA) în care a solicitat clarificări cu privire la premiul de 30 000 euro, pe care președinta țării Maia Sandu l-a obținut din partea municipiului Timișoara din România. Informația a fost oferită pentru NM de către Irina Gotisan-Sotnic, purtătoarea de cuvânt a Președinției, care a precizat că, din punctul de vedere al instituției, astfel de premii nu reprezintă un cadou.

Premiile internaționale oferite pentru progresele Republicii Moldova, în semn de apreciere pentru eforturile Președintei Republicii Moldova constituie o recunoaștere a realizărilor tuturor cetățenilor și adeziunii față de valorile democrației și libertății. Astfel de premii, din punctul nostru de vedere, nu se încadrează în noțiunea de cadouri, prevăzută în legislația națională. Pentru a clarifica orice suspiciune, instituția prezidențială a trimis un demers către CNA ca să ne ofere un răspuns despre modul în care legislația tratează astfel de situații”, a explicat Irina Gotisan-Sotnic, purtătoarea de cuvânt a președintei Maia Sandu.

Purtătoarea de cuvânt a șefei statului a subliniat că Maia Sandu nu a primit deocamdată premiul bănesc.

În momentul în care va fi clar dacă legea permite recepționarea acestuia, instituția prezidențială va acționa transparent și va informa publicul despre modul în care vor fi utilizate aceste resurse”, a precizat comunicatoarea.

***

Pe 13 ianuarie 2024, Maia Sandu a primit premiul „Timișoara Pentru Valori Europene”, care vine însoțit de 30 de mii de euro.

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, a declarat pe 17 ianuarie la emisiunea Rezoomat la Rlive TV că legislația nu permite ca șefa statului să accepte un astfel de premiu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: