Președinția avertizează despre noi tipuri de escrocherie, cu folosirea imaginii Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

Președinția avertizează despre noi tipuri de escrocherie, cu folosirea imaginii Maiei Sandu

Administrația prezidențială informează că, în contextul atacurilor hibride cu care se confruntă Republica Moldova în ultima perioadă, se observă faptul că imaginea președintei Maia Sandu este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie prin care sunt promovate produse farmaceutice sau servicii bancare. Astfel, președinția îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false care apar în spațiul public, însoțite de imaginea șefei statului.

„Astfel de informații false sunt distribuite tot mai des pe internet și promovează indivizi sau companii, iar conținutul mesajelor nu au nicio legătură cu activitatea și imaginea Președintei Maia Sandu. Prin urmare, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals”, se arată în nota informativă.

În acest context, președinția a condamnă aceste practici de dezinformare și îndemnă pe toți cetățenii să se informeze doar din surse sigure.

Amintim că, în octombrie 2022, pe rețelele de socializare au apărut anunțuri cu sigla unei bănci comerciale din Republica Moldova, în care apar și fotografiile președintei țării Maia Sandu și ex-premierul Natalia Gavrilița. Utilizatorii erau îndemnați să participe la „un proiect de investiții”, urmând să își crească veniturile cu sume care ar porni de al 60 000 de lei pe lună. În realitate, nici șefa statului, nici fostul prim-ministru și nici banca respectivă nu aveau nicio legătură cu aceste anunțuri, iar întreaga „investiție” nu era altceva decât o fraudă.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: