Prim-ministra Danemarcei, atacată pe o stradă din Copenhaga. Făptașul a fost reținut
Full Article 2 minutes read

Prim-ministra Danemarcei, atacată pe o stradă din Copenhaga. Făptașul a fost reținut

Premierul danez Mette Frederiksen a fost atacată de un bărbat. Cazul a avut loc în capitala Danemarcei, Copenhaga, pe 7 iunie. Atacatorul a fost reținut. 

Incidentul a avut loc în Piața Kultorvet din centrul orașului Copenhaga. La un moment dat, un bărbat s-a apropiat de prim-ministra daneză și a lovit-o.

Potrivit unei declarații a Biroului premierului, Frederiksen este „șocată de ceea ce s-a întâmplat”. Biroul premierului nu a oferit alte detalii despre caz.

De asemenea, publicația Ekstra Bladet, care face trimitere la o sursă familiarizată cu situația, scrie că prim-ministra daneză este „foarte zguduită” de incident.

Bărbatul care a atacat prim-ministra a fost reținut.

Atacul a avut loc în plină campanie electorală europeană. Alegerile europarlamentare au loc săptămâna aceasta, între 6 și 9 iunie, diferite țări votând în zile diferite. În Danemarca, secțiile de votare se vor deschide duminică, 9 iunie.

La scurt timp după atac, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de solidaritate cu Mette Frederiksen.

Mă gândesc la Mette Frederiksen, care a fost atacată pe o stradă din Copenhaga. Violența nu are loc în societățile noastre. Îi urez prim-ministrei putere în această perioadă”, a scris șefa statului pe X.

Mette Frederiksen are 46 de ani. Aceasta este prim-ministra Danemarcei din 2019.

***

Precizăm că acesta este al doilea incident în care un prim-ministru este atacat în mai puțin de o lună. Pe 15 mai, premierul slovac Robert Fico a fost rănit, după ce a fost împușcat de mai multe ori după o ședință de Guvern în orașul Handlova. Suspectul în tentativa de asasinare a lui Fico – scriitorul Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani – a fost reținut la locul atacului și arestat la scurt timp. Acesta riscă o pedeapsă de la 25 de ani de închisoare până la detenție pe viață. Cintula a atribuit acțiunile sale dezacordului față de politica Guvernului. Pe 31 mai, Fico a fost externat din spital.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: