Natalia Gavrilița anunță când va avea loc ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița anunță când va avea loc ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova

Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova a fost planificată pentru 11 februarie 2022, la Chișinău. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița, la o ședință cu reprezentanții administrației publice din municipiul Soroca, pe 14 ianuarie.

În cadrul discuțiilor, șefa Cabinetului de miniștri a vorbit despre măsurile recente, întreprinse de Executiv, în vederea susținerii dezvoltării regionale a Republicii Moldova. Totodată, Natalia Gavrilița a anunțat că susținerea localităților va fi prioritate și pentru asistența nerambursabilă oferită de România. Un acord în acest sens urmează  a fi semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Moldova, planificată pentru 11 februarie 2022, la Chișinău.

„Finanțarea proiectelor de dezvoltare regională și locală se va face în mod transparent și echitabil și nu în baza unor criterii politice. Vrem ca aceste mijloace financiare sa fie utilizate în așa fel încât să aducă beneficii reale oamenilor și localităților”, a menționat prim-ministra.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2021, Natalia Gavrilița a efectuat o vizită de lucru la București, unde s-a întâlnit cu omologul său român Nicolae Ciucă. Cei doi oficiali au convenit să se revadă la o şedinţă comună a celor două guverne.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: