Prima demisie după atacul armat de la Aeroport: Cine este secretarul de stat care pleacă din funcție
Full Article 2 minutes read

Prima demisie după atacul armat de la Aeroport: Cine este secretarul de stat care pleacă din funcție

Guvernul Republicii Moldova a acceptat, pe 6 septembrie, în ședința de Guvern, la cererea ministrului de Interne, Adrian Efros, demisia unui secretar de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în baza cererii de demisie. Este vorba de Igor Trofimov. De menționat că aceasta este prima demisie, după atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, soldat cu 3 victime.

De menționat că ministrul de Interne Adrian Efros a prezentat marți, 5 septembrie, raportul autorităților privind atacul armat de pe Aeroportul Chișinău. Efros a anunțat atunci că șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost sancționat cu mustrare aspră. Ministrul a declarat că în urma anchetei de serviciu au fost sancționați disciplinar nouă angajați ai Poliției de Frontieră.

Tot atunci, Efros a menționat că un secretar de stat, responsabil de elaborarea politicilor de siguranță și ordine publică, va fi demis. Întrebat de jurnaliști cine este secretarul de stat care urmează a fi concediat, Adrian Efros a refuzat să dea un nume. Ministrul a precizat că identitatea acestuia va fi făcută publică la ședința de Guvern din 6 septembrie, în cadrul căreia va fi înaintată propunerea de demitere din funcție.

***

Incidentul tragic de la Aeroportul Chișinău a avut loc pe 30 iunie 2023. Un cetățean al Tadjikistanului a dezarmat un polițist de frontieră și a tras mai multe focuri, ucigând două persoane. La rândul său, acesta a fost rănit, după care a murit la spital. Procuratura Generală din Dușanbe a precizat că atacatorul este Rustam Asharov, căutat pentru implicare în răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci din Dușanbe.

De menționat că, în contextul atacului de la Aeroport, Coaliția pentru Bunăstare și Unitate (CUB) și Partidul Social Democrat European (PSDE) au cerut demiterea lui Rosian Vasiloi și a ex-ministrei de Interne Ana Revenco. Pe 14 iulie, Ana Revenco și-a dat demisia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: