„Primarii noștri vor munci, cum ne-am angajat”. Grosu, prima declarație despre rezultatele PAS urmare a turului II de scrutin 
Full Article 3 minutes read

„Primarii noștri vor munci, cum ne-am angajat”. Grosu, prima declarație despre rezultatele PAS urmare a turului II de scrutin 

Rezultatele turului I și II de scrutin au arătat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este o echipă puternică la nivel local. Cel puțin aceasta a declarat președintele parlamentului Igor Grosu, tot el liderul PAS, urmare a turului II de scrutin. Potrivit lui Grosu, 310 primari PAS au câștigat după cele 2 tururi. Totodată, a adăugat liderul, partidul „a obținut sprijinul oamenilor pentru 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali”. 

Pe 20 noiembrie, Grosu a spus că 310 primari PAS au câștigat după cele 2 tururi de scrutin.

Vă mulțumim tuturor pentru că ați ieșit la vot și v-ați spus cuvântul în alegerea oamenilor care vor conduce localitățile noastre. Datorită încrederii dumneavoastră, 310 primari PAS – Echipa Europa au câștigat după cele 2 tururi de scrutin. Primarii noștri vor munci pentru dezvoltarea satelor și orașelor, așa cum ne-am angajat, și pentru ca Moldova să devină europeană, localitate cu localitate”, a scris Grosu pe rețelele de socializare.

La fel, el a adăugat că PAS „a obținut sprijinul oamenilor pentru 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali”.

PAS a arătat că suntem o echipă puternică la nivel local. Am obținut sprijinul oamenilor pentru 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali. Le mulțumesc tuturor echipelor noastre, tuturor voluntarilor pentru efortul imens depus în campanie. Fiecare poartă la care am bătut, fiecare om cu care am discutat, fiecare ziar distribuit înseamnă o muncă de echipă esențială. Este mult de lucru! Le doresc succes și spor la muncă tuturor primarilor și consilierilor care au câștigat în alegerile locale. Să lucrăm împreună pentru ca toți moldovenii să aibă condiții mai bune de trai acasă”, a conchis Grosu.

De menționat că PAS nu a câștigat în niciuna dintre cele 11 municipii ale țării.

***

PAS a mers la locale cu 702 primari, 1 158 candidați la funcția de consilieri raionali și 9 312 candidați la consiliile locale.

Pe 10 octombrie 2023 Igor Grosu, care este și președinte al Parlamentului, a anunțat că va face campanie electorală pentru candidații PAS la alegerile locale în afara orelor de serviciu și „în pauze”. El a declarat că autoritățile centrale nu vor folosi resursa administrativă și i-a încurajat pe cei care au informații în acest sens să sesizeze Comisia Electorală Centrală.

În context, șeful legislativului a fost întrebat dacă într-un weekend, când a fost în mai multe raioane ale țării pentru a face campanie candidaților PAS, a folosit mașina de serviciu sau pe cea personală, dar și câți bani a cheltuit pentru aceste deplasări și dacă resursele financiare sunt din bugetul de stat sau cel personal. „A fost mașină de serviciu, a fost în afara orelor de lucru și am mers și m-am întâlnit cu cetățenii. Toate întrebările legate de cheltuieli vor fi raportate, conform legii, la Comisia Electorală Centrală, până la ultimul bănuț”, a spus politicianul.

Întrebat cât de legal este să facă campanie electorală pentru PAS în calitate de președinte al Parlamentului, Igor Grosu a spus: „În afara serviciului, în pauză am toată legitimitatea și deschiderea, și datoria să susțin colegii mei. Și am s-o fac după orele de lucru sau în pauză, atunci când o să-mi permită legislația”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: