Primarul Chișinăului îi acuză pe Andrei Spînu și Vadim Ceban de „o înțelegere” cu privire la gazele naturale. Reacția celor vizați
Full Article 3 minutes read

Primarul Chișinăului îi acuză pe Andrei Spînu și Vadim Ceban de „o înțelegere” cu privire la gazele naturale. Reacția celor vizați

Primarul capitalei Ion Ceban a venit cu acuzații în adresa ministrului Andrei Spînu și directorului Moldovagaz Vadim Ceban. Edilul spune că cei doi „au o înțelegere” cu privire la tariful gazelor naturale. Tot el a menționat că „s-a făcut vâlvă că nu-i suficient gaz”. De cealaltă parte, Spînu anunță că declarațiile lui Ion Ceban sunt „minciuni halucinante” și îl va da în judecată pe edil. Și Vadim Ceban a reacționat. El se arată surprins de acuzațiile aduse în adresa sa. 

În cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, primarul Ion Ceban a declarat că „ANRE-ul este astăzi, pur și simplu, o jucărie a guvernării”.

„Ați văzut astăzi cum se modifică tariful la carburanți, cum se modifică tariful la gaz de 7 ori când e nevoie. Apropo, gazul a scăzut, este 800, de ce nu a scăzut de la 29 de lei. Eu cred că domnul Spînu, împreună cu domnul Ceban și cu anumiți factori de decizie de la Gazprom au o înțelegere”, a menționat Ceban.

Edilul a spus că „s-a făcut vâlvă că nu-i suficient gaz”. „Și mai mult ca atât ne fură pe mine cu dumneavoastră și toți locuitorii municipiului, nu doar a municipiului, dar și a țării. Dacă ne întoarcem acum cu un an în urmă când s-a făcut acea vâlvă că nu-i suficient gaz, vreau să știți că noi avem dovada faptului și o voi prezenta. Eu voi prezenta aceste date, am date oficiale care le pot proba”, a spus Ceban.

Tot el a adăugat că „Moldova nu a avut nevoie de un surplus și nu a avut un deficit de gaze naturale”. „Noi suntem delapidați de milioane de dolari de o guvernare absolut coruptă”, a conchis Ion Ceban.

De cealaltă parte, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a spus că declarațiile lui Ion Ceban sunt „minciuni halucinante”.

„Tot ce vrea el este să provoace neîncredere, haos și dezbinare între cetățenii Republicii Moldova, chiar dacă asta înseamnă să-și trădeze propria țară. După dezvăluirile din ultimele zile precum că Ceban, alături de Șor, Dodon și alți corupți, primește finanțare și are legături cu serviciile secrete rusești, primarul își dă arama pe față și redevine politicianul agresiv și mincinos de odinioară. Problemele Chișinăului sunt lăsate deoparte, iar primarul revine la ocupația lui preferată – să mintă cu nerușinare”, a scris, pe Facebook, Spînu.

Prin urmare, ministrul a anunțat că îl va da în judecată pe edilul Ion Ceban.

„Îl dau în judecată pe Ceban pentru minciunile grave spuse deliberat, cu intenția de a destabiliza situația în țară. Cererea de chemare în judecată se pregătește deja, iar Primarul va fi obligat să măture Primăria timp de 1 an după pierderea procesului. Va face astfel, în sfârșit, un lucru bun pentru oraș, fără ca asta să aibă un interes politic ascuns”, a adăugat Spînu.

La rândul său, președintele Moldovagaz Vadim Ceban se arată surprins de declarațiile edilului Ion Ceban.

„Sunt sincer surprins de acuzațiile la adresa mea exprimate de conducerea Chișinăului Ion Ceban. Compania Moldovagaz a fost întotdeauna deschisă pentru o cooperare constructivă, a răspuns solicitărilor și propunerilor autorităților municipale și va continua să facă același lucru”, a scris Vadim Ceban, pe Telegram.

„În același timp, compania și toate filialele sale sunt solidare cu sectorul energetic în problema economiei de energie”, a conchis președintele Moldovagaz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: