Primarul de Nisporeni și doi funcționari din cadrul Primăriei, reținuți pentru abuz în serviciu și fals în declarații
Full Article 2 minutes read

Primarul de Nisporeni și doi funcționari din cadrul Primăriei, reținuți pentru abuz în serviciu și fals în declarații

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut de oamenii legii, pe 19 septembrie. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru. Potrivit sursei citate, alesul local este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în declarații. Alături de Robu au fost reținuți, inclusiv, alți doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni.  

„Confirmăm reținerea persoanei nominalizate în cadrul unei cauze penale intentate conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în declarații, precum și a altor doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni”, a declarat Violina Moraru.

Potrivit PG, a patra persoană vizată în dosar a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate.

Procuratura informează că grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii raionului Nisporeni, a efectuat percheziții la domiciliile, în birourile și automobilele persoanelor vizate.

***

Grigore Robu este la cel de-al doilea mandat de primar. El a fost ales pentru prima oară în 2015, din partea Partidului Liberal (PL). În 2018,  el a devenit oficial membru al Partidului Democrat din R. Moldova (PDM), carnetul fiindu-i înmânat de către Vladimir Plahotniuc. În 2019, Robu a obținut încă un mandat de primar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: