Primarul de Ocnița este cel care a sesizat CNA-ul, după ce i s-a propus mită $30 000 de la Partidul „Renaștere”. PSRM: Este un exemplu
Full Article 2 minutes read

Primarul de Ocnița este cel care a sesizat CNA-ul, după ce i s-a propus mită $30 000 de la Partidul „Renaștere”. PSRM: Este un exemplu

Primarul de Ocnița Victor Artamanciuc a fost cel care a denunțat-o pe ruda deputatei Irina Lozovan, membră a Partidului „Renaștere”, care ar fi încercat să-l mituiască cu 30 000 dolari pentru ca acesta să părăsească PSRM și să adere la formațiune. Despre aceasta a informat, pe 3 august, socialista Olga Cebotari. Totodată, PSRM face apel la toate formațiunile politice din țară să renunțe la practica de a cumpăra membri și să condamne astfel de metode.

Potrivit lui Cebotari, Victor Artamaniuc este un exemplu pentru fiecare primar și politician din țară, „omul care a demostrat ce înseamnă adevarata luptă cu corupția”.

„Sunt mândra ca în PSRM avem astfel de oameni, ce pot reprezenta modele pentru ceilalți colegi și tânăra generație socialistă. Așa cum spuneam într-o altă postare, partidul nostru încet, încet se curăță de uscăciuni și rămâne cu oameni de nădejde”, a scris Olga Cebotari pe Facebook.

Totodată, socialista îndeamnă și pe ceilalți colegi să urmeze exemplul primarului.

„PSRM nu tolerează corupția și trădarea încrederii cetățenilor și partidului”, a adăugat ea.

La rândul său, PSRM afirmă că practica de a cumpăra reprezentanți ai altor partide este vicioasă, iar acest lucru îl fac doar grupurile, care nu pot câștiga alegerile corect și cu metode decente.

Totodată, PSRM face apel la toate forțele politice din țară să renunțe la practica de a cumpăra membri și să condamne astfel de metode.

„Suntem în favoarea introducerii unui mandat imperativ în temeiul căruia fiecare deputat ales pe o anumită listă electorală este responsabil față de alegătorii săi și nu poate trece la alte partide fără a renunța la statutul său de deputat”, se arată într-un comunicat emis de PSRM. 

Amintim că, pe 2 august, au avut loc percheziții la sediul central al Partidului „Renaștere”, unde ofițerii CNA au ridicat dispozitive de stocare a informației și documente. Procuratura Anticorupție ar fi deschis Partidului „Renaștere” un dosar penal pe faptul spălării de bani și finanțării ilegale a partidului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: