Primarul municipiului Bălți învață limba română la 51 de ani: „Îmi este rușine că nu vorbesc fluent”
Full Article 2 minutes read

Primarul municipiului Bălți învață limba română la 51 de ani: „Îmi este rușine că nu vorbesc fluent”

Primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, susține că învață limba română cu un profesor și încearcă să practice comunicarea. Politicianul spune că îi este rușine că nu vorbește fluent limba de stat, scrie esp.

Moderatorul emisiunii „O săptămână nouă” de la TV8 l-a întrebat pe Nicolai Grigorișin cum comunică cu primarii municipiilor române Iași și Botoșani, cu care recent orașul s-a înfrățit.

„Învăț limba română, am profesor. Înțeleg românește, totuși, când vorbesc, plasez incorect terminațiile. Profesorul lucrează cu mine la asta”, a răspuns Grigorișin.

Totodată, primarul susține că deși nu vorbește fluent, înțelege foarte bine vorbitorii de limba română.

„Da, îmi este cumva rușine că nu vorbesc fluent limba de stat. Totuși, îi înțeleg pe primari și pe oameni care vorbesc limba română”, a precizat primarul municipiului Bălți.

Amintim că primarul orașului Bălți a fost atacat în repetate rânduri de adversarii săi din cauza necunoașterii limbii de stat. În 2018, consilierul municipal Sergiu Burlacu i-a dăruit primarului un dicționar ruso-român, iar în 2022 i-a dat un primer, sugerând că funcționarul ar trebui să învețe mai întâi alfabetul românesc.

Municipiul Bălți din Republica Moldova s-a înfrățit cu municipiul Iași din România. Acordul a fost semnat pe 15 ianuarie la Bălți, de către primarii celor două oraşe, Nicolai Grigorişin şi Mihai Chirica.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: