(VIDEO) Bălțiul s-a înfrățit cu Iași. Acordul, semnat de Grigorișin și Chirica
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Bălțiul s-a înfrățit cu Iași. Acordul, semnat de Grigorișin și Chirica

Municipiul Bălți din Republica Moldova s-a înfrățit cu municipiul Iași din România. Acordul a fost semnat pe 15 ianuarie la Bălți, de către primarii celor două oraşe, Nicolai Grigorişin şi Mihai Chirica.

„Contează foarte mult să strângem relațiile. Data de astăzi este o zi binecuvântată pentru toți românii indiferent unde se află ei pe suprafașa globului. E o îndatorire ca această înfrățire să o facem productivă pentru cetățenii noștri. Iașul este strâns legat de oraşele Moldovei lui Ștefan cel Mare prin istoria comună, tradiţii, limbă şi trăire românească și, pe acest fundament de nezdruncinat, ne propunem să aprofundăm schimburile culturale, economice, academice, sportive și turistice”, a declarat primarul Mihai Chirica.

La rândul său, și primarul orașului Bălți i-a mulțumit omologului său pentru colaborare. Pentru a fi înțeles de oficialii din România, Nicolai Grigorişin a avut nevoie de traducătoare.

„Data de astăzi nu a fost aleasă întâmplător. Este Ziua Culturii Naționale atât în Republica Moldova, cât și în România. Acordul are un rol important în dezvoltarea orașului Bălți în calitate de capitala nordului”, a declarat edilul de la Bălți.

Delegația ieșeană a depus coroane de flori la bustul Poetului Național de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, precum și la monumentul aflat pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale. Grație consulului general al României la Bălți, Petrișor – Ionel Dumitrescu, delegația ieșeană a vizitat Universitatea de Stat „Alecu Russo”, acolo unde Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are o extensie universitară.

Totodată, primarul Mihai Chirica susține că în continuare municipiului Iași urmează să se înfrățească cu orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: