Primele camioane cu ajutoare umanitare au ajuns în Fâșia Gaza
Full Article 2 minutes read

Primele camioane cu ajutoare umanitare au ajuns în Fâșia Gaza

Primele camioane cu ajutoare umanitare au ajuns în Fâșia Gaza, la câteva ore după ce a intrat în vigoare acordul de încetare a focului între Israel și militanții palestinieni, transmite BBC.

Camioanele cu ajutoare de la diferite organizații, inclusiv cele afiliate Organizației Națiunilor Unite, au început să aducă medicamente, alimente și combustibil.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a solicitat crearea de coridoare pentru transportul răniților. Peste 250 de persoane au fost ucise în conflictul de 11 zile, majoritatea din Fâșia Gaza.

Între timp, mii de palestinieni s-au întors la casele lor, iar oficialii spun că lucrările de reconstrucție ar putea dura ani de zile.

Precizăm că pe 21 mai a intrat în vigoare armistițiul dintre Israel și grupările radicale din Fâșia Gaza.

Tensiunile care au izbucnit în luna mai au fost provocate de violențele de la moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Vest, după ce un tribunal din Israel a decis strămutarea familiilor de arabi care locuiau în cartierul alShaykh Jarah.

Forțele radicale au lansat peste 4 mii de rachete spre teritoriul Israelului. Tel Aviv a răspuns cu alte atacuri. Gaza a suferit distrugeri masive, în vreme ce israelienii au fost în bună parte apărați de un sistem performant anti-rachetă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: