Primele declarații ale premierului Recean înainte de începerea primei Conferințe Interguvernamentale Moldova-UE
Full Article 2 minutes read

Primele declarații ale premierului Recean înainte de începerea primei Conferințe Interguvernamentale Moldova-UE

La scurt timp înainte de începerea primei Conferințe Interguvernamentale Moldova-UE din 25 iunie, premierul Dorin Recean, care conduce delegația țării noastră, a făcut primele declarații de presă. Prim-ministrul a spus că autoritățile lucrează pentru a se asigura că Republica Moldova va deveni o țară prosperă, dar și un membru contributiv al Uniunii Europene. 

Acesta este un moment istoric pentru Moldova în timpuri istorice pentru Europa. Războiul brutal al Rusiei din Ucraina a demonstrat încă o dată că o Europă mai largă înseamnă o Europă mai pașnică, mai în siguranță și mai prosperă. Moldovenii, alături de sute de milioane de europeni, sunt angajați să construiască o societate justă, o societate democratică, o societate care oferă oportunități de dezvoltare pentru toți oamenii. Suntem antrenați într-un proces foarte important de a construi prosperitate în Moldova, dar și să ne asigurăm că Moldova este un membru mândru și contributiv al Uniunii Europene. Moldova are deja grijă de mai mult de 1 200 km de a graniței estice a Uniunii Europene și vom continua să o facem”, a declarat Dorin Recean.

Precizăm că, la Luxemburg, a început deja prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE, care marchează lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Reprezentanții statelor-membre ale blocului comunitar vor prezenta Cadrul de negociere, document care va sta la baza procesului de negocieri. La rândul său, conducătorul delegației Republicii Moldova, prim-ministrul Dorin Recean, va prezenta Poziția de negociere din partea țării noastre, prin care va fi acceptat Cadrul de negociere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: