VIDEO Conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial Eternitate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial Eternitate

Conducerea țării, reprezentată de premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului Igor Grosu au venit în dimineața zilei de 9 mai la memorialul Eternitate pentru a depune flori. Astăzi, 9 mai, se împlinesc 77 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial. NM a transmis live de la fața locului. 

La evenimentul de comemorare a participat și ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco, dar și deputații Partidului Acțiune și Solidaritate.

Igor Grosu, în cadrul unor declarații, a spus că „din păcate omenirea nu a învățat legea celui de-al doilea război mondial”. „Foarte mult îmi doresc ca în special politicienii, care dau ordine, să-și dea seama cât de mult costă acestea. Cei care iau decizii trebuie să se gândească în plus la buneii noștri care au luptat și și-au jertfit visele”, a spus Grosu.

La rândul ei, premierul Gavrilița a vorbit despre importanța menținerii păcii în Republica Moldova, mai ales pe 9 mai.

„Nu am întâlnit oameni care să nu spună „faceți tot ce este posibil pentru a menține pacea”. Suntem într-o situație excepțională și conform legii, am putea anula manifestațiile, dar noi credem în democrație. Astfel permitem fiecărui să-și exprimă opinia civilizat”, a declarat Gavrilița.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: