Primul Forum Moldo-Francez: un scuar din Grenoble va purta numele „Chișinău”
Full Article 50 second read

Primul Forum Moldo-Francez: un scuar din Grenoble va purta numele „Chișinău”

În cadrul Primului Forum Moldo-Francez, desfășurat săptămâna trecută la Grenoble, Franța, a fost anunțat că un scuar din oraș va fi denumit „Chișinău”, în semn de recunoaștere a parteneriatului de lungă durată dintre cele două orașe. Anunțul a fost făcut de viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Forumul, desfășurat pe tema „Alegerea Europei: descentralizarea, forța motrice a parteneriatului Franța-Moldova”, a reunit oficiali de rang înalt din mai multe țări, fiind o platformă de discuții pe teme de descentralizare, eficientizarea serviciilor publice și reforma administrativ-teritorială. Printre subiectele abordate s-au numărat și cooperarea între autoritățile locale și centrale, precum și inițiativele de protecție a mediului.

La eveniment au participat reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Congresului Autorităților Locale din Moldova, Asociației Comunelor din România, precum și oficiali din cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Ministerului de Externe Francez.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: