UPDATE Primul pacient din Republica Moldova vindecat de COVID-19. Anunțul Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

UPDATE Primul pacient din Republica Moldova vindecat de COVID-19. Anunțul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre prima persoană infectată cu virusul de tip nou COVID-19 tratată în Republica Moldova. Un comunicat în acest sens a fost trimis de reprezentanții instituției luni, 16 martie. Ulterior, reprezentanții instituției au publicat mai multe detalii pe pagina de Facebook

„MSMPS informează despre prima pacientă tratată de COVID-19 în Republica Moldova. Au fost realizate două teste de laborator de confirmare după realizarea tratamentului, care sunt negative la prezența virusului COVID-19. Pacienta se simte bine, a fost transferată din izolator în secție, urmează mîine să fie externată”, se arată în comunicat.

MSMPS informează despre prima pacientă tratată de COVID-19 în Republica Moldova. Au fost realizate două teste de…

Geplaatst door Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova op Maandag 16 maart 2020

Amintim că, potrivit datelor prezentate astăzi de ministrul Sănătății, în Republica Moldova sunt înregistrate 23 de cazuri de infectare cu COVID-19. Primul pacient internat a fost o femeie care s-a întors din Italia, pe 7 martie.

În contextul pandemiei, la nivel național, a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou iar premierul Ion Chicu a anunțat luni, 16 martie, că ar putea fi declarată stare de urgență la nivel național.

Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: