„Primul subiect de pe ordinea de zi este epuizat”. Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte programul de guvernare
Full Article 2 minutes read

„Primul subiect de pe ordinea de zi este epuizat”. Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte programul de guvernare

Ședința plenară a parlamentului a fost suspendată timp de o oră, după ce mai multe fracțiuni au părăsit sala de ședințe, iar speakerul Zinaida Grecianîi a constatat lipsă de covrum. Premierul desemnat Igor Grosu nu a putut să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

După ce deputații PSRM și cei ai Platformei „Pentru Moldova” au părăsit sala de ședințe plenare a legislativului, președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a constatat lipsă de covrum.

„În parlament sunt 43 de deputați. Din păcate, nu avem cvorum. Pentru că colegii au spus că revin, propun să revenim în sală la 11:30. Primul subiect de pe ordinea de zi a fost epuizat”, a declarat Grecianîi.

***

Premierul desemnat Igor Grosu urma să-și prezinte în plenul parlamentului echipa și programul de guvernare. PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor susține acest candidat și au părăsit sala de ședințe.

Este a doua tentativă a legislativului de a învesti un guvern după demisia fostului prim-ministru Ion Chicu. În februarie, președinta țării Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, însă aceasta nu a fost susținută de către deputați. Pe 24 martie, PSRM a atacat la Curtea Constituțională decretul prin care a fost desemnată Natalia Gavrilița.

Potrivit Constituției, după două tentative eșuate de învestire a unui nou legislativ, este dizolvat parlamentului și sunt organizate alegeri legislative anticipate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: