Prin ce trec pasagerii, atunci când Aeroportul este ținta alertelor cu bombă: „După aproape 8 ore petrecute în aeroport, am urcat. Încă nu este clar când va decola”
Full Article 3 minutes read

Prin ce trec pasagerii, atunci când Aeroportul este ținta alertelor cu bombă: „După aproape 8 ore petrecute în aeroport, am urcat. Încă nu este clar când va decola”

Activista civică Alina Andronache a relatat pe pagina sa de Facebook experiența prin care a fost nevoită să treacă, pe 12 martie, după ce Aeroportul Internațional Chișinău a fost ținta unei alerte false cu bombă. Potrivit acesteia, a urcat în avion după 8 ore petrecute în avion, iar în momentul publicării textului încă nu era clară ora la care aeronava va decola.

După aproape 8 ore petrecute în aeroport, în sfârșit am urcat în avion. La 12:30 era planificat zborul spre Londra. Exact la această oră au amânat zborul până la 13:30, apoi în câteva minute, pe ecran era scris deja 14:30. Pe la 13:20 a fost alerta cu bombă și am fost urcați în autobuze și duși undeva departe, iar după două ore am revenit în aeroport”, a povestit Alina Andronache.

Activista civică, care recent s-a stabilit cu familia în Marea Britanie, consideră că administrația aeroportului și cei ai companiei Air Moldova au avut o comunicare proastă cu pasagerii.

În tot acest timp nu am avut nici o informație clară, nici în legătură cu amânările, nici în legătură cu alerta cu bombă, nici în legătură cu zborul. După ce am fost evacuați și am revenit peste două ore in aeroport, am fost lăsați să așteptăm. Nici o informație despre zbor timp de 3 ore. Comunicare zero din partea angajaților aeroportului și din partea celor de la compania AIR MOLDOVA. La întrebările pasagerilor toți dădeau din umeri. Stau o mulțime de oameni, copii mici, oameni în etate, femei gravide și am avut o incertitudine totală. Oare atât e de greu de avut o comunicare empatică, scuze de rigoare, grijă de copiii și bătrâni? Iar asta atât de mult contează pentru oamenii obosiți care stau și pur și simplu așteaptă…”, a relatat pasagera.

La final, pasagerii cursei respective au fost urcați într-un avion al altei companii aeriene, însă ora la care acesta urma să decoleze rămânea neclară.

Amintim că, pe 12 martie, în Republica Moldova au fost comunicate mai multe alerte false cu bombă, patru dintre ele, potrivit poliției, fiind anunțate de aceeași persoană anonimă. Una dintre locații a fost Aeroportul Internațional Chișinău. Toate persoanele au fost evacuate, iar după câteva ore de verificări de către experții geniști, Poliția de Frontieră a constatat că alerta a fost falsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: