„Prin inițiativele sociale care urmează, se va compensa indirect și această majorare de tarife”. Igor Dodon, despre modificarea prețului la cursele interurbane
Full Article 2 minutes read

„Prin inițiativele sociale care urmează, se va compensa indirect și această majorare de tarife”. Igor Dodon, despre modificarea prețului la cursele interurbane

Igor Dodon este de părere că guvernul trebuie să prezinte societății detalii privind negocierile purtate pe tema majorării tarifelor la cursele interurbane. Mai mult, șeful statului este sigur că „prin inițiativele sociale, care urmează, se va compensa indirect și această majorare de tarife în primul rând pentru păturile social-vulnerabile”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru portalul Tribuna, publicat astăzi, 9 ianuarie. 

„În ceea ce privește creșterea tarifelor la transport, înțelegem că este un subiect de importanță socială majoră și aici cred că guvernul trebuia să comunice mai eficient pe această temă, să prezinte detalii privind negocierile purtate, inclusiv faptul că s-a actualizat tariful în premieră din 2013 cu un procent mult mai mic decât au cerut transportatorii”, a declarat Dodon. Șeful statului consideră că în caz contrar ar fi avut loc blocarea completă a transportului de pasageri în țară și paralizarea totală a vieții sociale și economice.

„Sunt sigur că prin inițiativele sociale, care urmează, se va compensa indirect și această majorare de tarife în primul rând pentru păturile social-vulnerabile”, a mai spus Dodon. Acesta a menționat faptul că despre necesitatea majorării tarifelor la transportul de pasageri „declarau și miniștrii din guvernul Sandu, cei care acum vor să vină cu moțiuni de cenzură pe acest subiect, iar aceasta demonstrează o dată în plus caracterul populist al actualei opoziții parlamentare”, a declarat Dodon.

Amintim că începând cu 1 ianuarie 2020, tariful la cursele interurbane a fost majorat de la 48 de bănuți la 60 și 70 de bănuți, în depedneță de categoria de confort al unității de transport. Mai mult, încadrarea pe categorii de confort a unităților de transport se va face începând cu 1 februarie până la 1 octombrie 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: